От какво се страхуват мъжете в леглото

Мъжете могат да изглеждат уверени и непобедими, но може да се почувстват нервни в леглото, което да доведе до по-малко удоволствие в сексуалния живот на партньорите.

Кои са най-общите неща, от които мъжете се страхуват в леглото?

 

Безпокойство как ще се представят

Страхът да не се представи лошо в леглото може да накара мъжът да избегне сексуална интимност и допринася за напрежение във взаимоотношенията му с партньорката му.

Това е много вярно, особено ако в миналото е имал неудобна ситуация. Ако мислиш, че партньорът ти страда от безпокойство при своето представяне, трябва да бъдеш много внимателна и не трябва да насилвате нещата. Покажи му, че го цениш повече като човек и се опитай да създадеш релаксираща атмосфера като се забавлявате и играете различни роли. Бъди този, който да инициира секса и води любовната игра.

 

Страх, че ще бъде сравнен с някой друг

Твоят мъж иска да бъде единствен и неповторим и всяко сравнение с някой друг го прави несигурен.

Предполага се, че си имала и други връзки преди него, но никой мъж не иска да мисли за това, особено в спалнята.

Ако споменаваш за предишните ти сексуални преживявания с други мъже, той ще го приеме прекалено лично. Ако разказваш колко зле се е представил предишния ти партньор, това може да го накара да си мисли, че така ще обсъждаш и неговото представяне с други хора. Най-доброто нещо е да кажеш на партньора си кои неща те забавляват в леглото с него и никога да не го сравняваш с някой друг.


Страхът, че изглежда непривлекателен

Ти можеш да си мислиш, че външният вид не е толкова важен, но всъщност мъжът прекарва часове във фитнеса или спортувайки нещо друго, само за да се доближи до идеала на привлекателен мускулест мъж. Той може да иска да прави секс на тъмно или в такива пози, в които да нямаш пълен оглед на тялото му. Естествено, един от най-ефективните методи за преодоляване на този страх е да кажеш на партньора си за неговите качества. Не е необходимо да лъжеш, че той има прекрасно атлетическо тяло, ако това не е така, но той може да има много атрактивни черти, които са на фокус.

Кажи му колко сигурна се чувстваш в неговите ръце и колко привлекателно е дупето му и той няма да се тревожи за малките несъвършенства.

 

Страх от преждевременна еякулация

Той може често да те пита дали си имала оргазъм или как се чувстваш, страхувайки се, че сексът ще продължи твърде кратко. Това е свързано със страх, че една жена няма да изпита достатъчно удовлетворение с него и ще мисли за пълно удовлетворяване на желанията й с някой друг.

Всъщност, почти всеки мъж се среща с проблема на преждевременна еякулация, поне веднъж в живота си. Ако искаш той да не се чувства притеснен от бърз полов акт, помолете го за по-дълга любовна игра преди секс, така че той ще се чувства по-уверен и ще имате достатъчно време да получите пълна възбуда.

 

Страх от малък пенис

Излишно е да се казва, че размерът няма значение, когато повечето мъже са убедени, че само един голям пенис може да „свърши” работата подобаващо.

Той е свикнал да сравнява своята „мъжественост” с пенисите на други мъже от ранните си юношески години и е убеден, че това е ключът към успешна сексуална връзка. И докато ти можеш да не мислите за неговия размер, този страх може да се превърне в обсебеност, ако не промениш ситуацията към по-добро.

Когато думите не са ефективни, най-добрият инструмент е да го накараш да се чувства горд от неговото „мъжество”. Избери  позиция за по-дълбоко проникване (например кучешката поза), така че и двамата да се чувствате по-близки в интимния контакт.

 

В този ред на мисли, виж още:

 

Никой не е застрахован от гафове, най-малко - мъжете

Най-често срещаните мъжки грешки в леглото - според жените

Кога женското НЕ наистина значи НЕ

Как да познаете какъв любовник е той?

Защо жените все пак толкова обичат мъжете?

 

Още интересни теми:

 

Кога шоколадът е за предпочитане пред мъжете?

Скъпоценните камъни и тяхното влияние

Малко по-подробно за татуировките и тяхната история

Хиромантия - линиите на ръцете и какво ни говорят те

Езикът на цветята

 

 


Въведете потребителското си име на латиница и парола за достъп!