Какво не трябва да си татуираш

Какво не трябва да си татуирашКакво не трябва да си татуираш е въпросът, който си задава всеки, решил се да си направи татуировка, особено, когато става въпрос за постоянeн татус.
 

Говорейки за татуировки, смело мога да твърдя, че сме се нагледали на всякакви простотии, от бодливи рози до русалки, и ако не си измислил нищо оригинално, може би ще излезеш по-голям пич, ако не си татуираш нищо.
 

При всички случаи е добре да се избягват следните теми:
 

Котва
- Котвата е толкова изтъркана, че дори да си капитан на презокеански кораб, пак не бива и да си помисляш да си я татуираш.
- Нашето предложение: Защо не пробваш с нещо, което символизира истинската ти професия? Бик за брокерите и други, които търгуват на фондовия пазар, Темида за адвокатите, а за IT специалистите - 0010101010101.
 

Какво не трябва да си татуираш - йероглифиЙероглиф
- Познаваш поне пет засукани госпожици, които са си татуирали йероглиф и умират да обясняват на всички, че това е китайският символ за духовност, любов, мир и прочие извисени понятия. Почти е сигурно, че не могат да го докажат.
- Веднага даваме пример с Бритни Спиърс, която си татуира йероглиф означаващ според нея мистериозен (mysterious), но по-късно стана ясно, че всъщност изписаното отговаря на английската дума weird (странен).
- Нашето предложение: да си татуираш нещо, което е символ на културното наследство на твоя народ. Ако си китаец е абсолютно разбираемо да имаш йероглифи по себе си, но ако не си, по-добре си избери дизайн, характерен за твоята страна.
 

Митично животно – дракон, елф, еднорог, кентавър
- Ще изглеждаш сякаш си влязъл в студиото, отворил си първият каталог, на първа страница и не си гледал по-нататък. Ако си се спрял на дракон, се подготви всеки път, когато отидеш на китайски ресторант да виждаш татуировката си прекопирана някъде - по стените, по салфтеките, на табелата над входа, на кутиите за храна за вкъщи, и т.н.
- Нашето предложение: истинско животно
 

Какво не трябва да си татуираш
 

Бодлива тел
- Това може да изглежда секси на ръката на Памела Андерсън, но на твоята, гарантираме, ефектът няма да е същия.
- За тази категория дори нямаме алтернатива – всякакъв тип гривни около бицепса стоят странно на мъжка ръка.
 

Какво не трябва да си татуираш - татуировка на лицетоИмето на гаджето
- Това звучи страшно романтично, но може би ще е по-безпроблемно да доказваш любовта си като купиш цветя и я заведеш в скъп ресторант, или каквото и да е друго, което няма да включва лазерна терапия след няколко години.
Нашето предложение: ако обичаш надписи, татуирай си някой много смислен цитат.
 

Тъпа татуировка номер едно – всичко по лицето
Ако не си от племето Маори, май не е много удачно да си татуираш лицето.
Дори да оставим настрана чисто естетическите съображения, практиката показва, че с татус на лицето може да се работи само на две места - в студио за татуировки и в цирк.
 

Прочетете подобни статии от Лайфстайл:
Татуировките и тяхната история
Мехнди е древно изкуство на рисуване по тялото с къна
Пръстените и тяхнотото значение
 

Вижте и други публикации в Авантюра БГ:
Запознанства и авантюри
Запознанства и страст
Запознанства и горещи емоции
Секс запознанства
Сериозни запознанства
Запознанства с цел брак
Запознанства с приятели
Запознанства и забавления
 


Въведете потребителското си име на латиница и парола за достъп!