Ръцете също могат да говорят - Хиромантия

Ръцете също могат да говорят - ХиромантияРъцете също могат да говорят - за да разгадаете посланията им е нужно да сте запознати с Хиромантията - древното изкуство за гледане на ръка. Не само жестовете, които правим несъзнателно, издават какво става в душата ни. Формата, линиите по дланта, дължината на пръстите също имат какво да кажат за характера и интересите на човека.
 

Още древните са гадаели по формата на ръцете и линиите на дланта...
 

Колкото и да не Ви се вярва, гледането на ръка се практикува не само от стари циганки със съмнителни способности. Хиромантията е сериозна наука и е една от най-древните системи за гадаене в света. Познавали са я индусите, евреите, гърците и римляните. Формата на ръката, дължината на пръстите, хълмовете и разнообразните линии от векове представляват интерес за хората. Те могат да разкрият тайните на душата, скритите таланти и дори болестите на човека. По ръката се познава миналото, настоящето и бъдещето. Трябва само да се научим да ги виждаме.
 

На български са преведени много книги, посветени на гледането на ръка, дори в Интернет могат да се намерят ръководства по Хиромантия. В руските сайтове също има какво да се прочете по въпроса.
 

Хиромантия - гадаене по линиите на ръцетеСпециалистите разграничават два дяла в гадаенето на ръка:
- Хирогномия - гадаене по формата на ръката.
- Хиромантия - гледане по линиите и хълмовете на дланта.
 

Обикновено се гледа на двете ръце, защото те разкриват различни неща. Лявата ръка говори за генетичното наследство, таланта, за психофизичния и емоционалния потенциал на човека. Тя показва това, което е дадено от съдбата. Дясната ръка пък открива какво човек ще реализира в живота си.

 

На всяка ръка могат да се видят осем хълма - на Юпитер, Венера, Сатурн, Меркурий, Луна, два на Марс и на Слънцето (или Аполонов). Гадае се по големината, формата, мекотата и набраздеността им. Те разкриват все любопитни факти за човека:

- Добре развитият хълм на Венера например означава сексуалност, животинска природа. Притежателите му обикновено са хора на живота, донжуановци.
- Ако имате звезда на Юпитеровия хълм пък, непременно ще имате блестящ успех в кариерата, писано Ви е да се радвате на популярност в обществото.
- Сатурновият хълм говори за нивото на разума, пестеливостта и упоритостта.
- Добре развитият хълм разкрива меланхолична личност, практичност и прямота.

 

Гледане на ръкаЛиниите, които прорязват дланта, също преставляват интерес за гадателите. Колкото по-набраздена е ръката, толкова по-интересен е човекът.
 

Има линии, които могат да се видят на всяка ръка, други се срещат по-рядко:
 

- Линия на живота, например, има всеки, дължината и формата й обаче са индивидуални. Дългата и красиво оформена линия предсказва дълъг живот и добро здраве. Ако е прекъсната на няколко места, обаче, притежателят й ще има тежък, изпълнен с изпитания и нещастия живот.
- Линията на сърцето разкрива чувствата. Ако е тънка и бледа, притежателят й вероятно страда от импотентност.
- Линията на съдбата определя общественото положение, упоритостта, волята и желанията на човека. Когато е дълга и добре оформена, говори за успех.
- Ако линията на здравето пресича линията на живота, притежателят й непременно ще бъде поставен пред смъртна опасност в даден период от живота си. Добро здраве предвещава непрекъсната линия на здравето.
- Линия на брака притежават само хора, на които съдбата е отредила да си намерят половинка. По нея може да се познае и как ще протече съвместният живот - ако е ясно очертана, ще се радвате на перфектен брак.
- Линиите на децата, които се намират под кутрето, показват с колко малчугани ще се сдобиете - по-плътните чертички означават момченца. За броя на децата се гледа само на дясната ръка.
- Повечето хора имат гривни на сгъвката на ръката. Колкото по-голям е броят им, толкова по-дълъг и щастлив живот Ви очаква. Прекъснатите гривни говорят за пречки и проблеми.
 

Прочетете подобни статии от Лайфстайл теми за Всички:
Езика на цветята
Пръстените и тяхнотото значение
Зависи ли сексуалността от кръвната група
Често използвани жестове и тяхното значение
 

Вижте и други публикации в Авантюра БГ:
Запознанства и авантюри
Запознанства и страст
Запознанства и горещи емоции
Секс запознанства
Сериозни запознанства
Запознанства с цел брак
Запознанства с приятели
Запознанства и забавления
 


Въведете потребителското си име на латиница и парола за достъп!