Мехнди е древно изкуство на рисуване по тялото с къна

Мехнди - древното изкуство на рисуване по тялото с кънаМехнди - древното изкуство на рисуване по тялото с къна е идеалното решение, ако искате да си направите татуировка за красота или за късмет, но не Ви достига кураж. Това е временна татуировка, която ще задоволи желанието Ви и ще Ви направи част от последните модни тенденции.
 

Естествено че Мадона първа взриви модните среди с екзотичното изкуство като преди повече от 10 години показа изрисуваните си ръце и крака във видеоклипа към хита си Frozen (Замразен).
 

Древното изкуство Мехнди било на почит още преди 5000 години - в Южна Азия и Арабския свят (Египет и Мароко). Рисунките се правят само с естествени багрила - къна, добивана от кипарисови храсти, смесена с тайнствени индийски билки. Традиционно, сложните плетеници се нанасят върху ръцете и краката. Този вид татуировка дава и необичайна сила, твърдят малцината художници у нас, овладели Мехнди. "Работейки и рисувайки дадени елементи и структури върху човешката длан или краката, ние създваме енергийно поле. Самата длан и пръстите са 5-те елемента, от които е създадена цялата Вселена и цялото човечество.", допълват те за това наистина красиво изкуство за рисуване върху човешкото тяло.

 

Мехнди - изкуството на рисуване по тялото с кънаОсобено важно е дали рисунката е от външната или вътрешната част на дланта:
 

Вътрешната част е нашата духовна част - това, което е вътре в нас, нашите емоции, нашата психика, нашите мисли, докато външната част е по-материалната.

 

В страните от Арабския свят тялото се рисува с къна при почти всички тържествени случаи. Жените вярват, че къносвайки длани и ходила ще спечелят верността на съпрузите си. Според една от по-предизвикателните теории името на младоженеца умело се вплита в орнаментите на татуировката, а той трябва да го намери по тялото на момичето. Независимо какви поверия се крият зад различните видове плетеници, задължително е те да са красиви. Дали да украси тялото си с геометрични елемнти или с цветя - всеки избира сам.
 

Албена Тошева, която е запозната със същността на това изящно изкуство, твърди: "Флоралните елементи наподобяват енергията на дантелата и имат най-фина вибрация. Там има мекота, много по-любовни, много по-ефирично, много по-ангелски, много по-фини светове."
 

Да имате Мехнди не е просто татуировка, а преживяване. И като повечето хубави неща е нетрайно - само 2 седмици.
 

Прочетете подобни статии от Лайфстайл теми за Жени:
Цвета на дрехите и Фън Шуй
Късметът ще дойде с правилно поставени бижута
Скъпоценните камъни и тяхното влияние
Поръчаната напитка, издава характера
Да изберем подарък, според зодията
 

Вижте и други публикации в Авантюра БГ:
Запознанства и авантюри
Запознанства и страст
Запознанства и горещи емоции
Секс запознанства
Сериозни запознанства
Запознанства с цел брак
Запознанства с приятели
Запознанства и забавления
 


Въведете потребителското си име на латиница и парола за достъп!