Цвета на дрехите и Фън Шуй

Ако цвета на дрехите е подбран според принципите на Фън-шуй, ще можем много по-пълноценно да постингем равновенсието, от което всички ние се нуждаем в живота си.
 

Цвета на дрехите и Фън ШуйЗагадъчната дума Фън-шуй в превод означава само: вода-вятър, но това понятие включва в себе си много, например, от архитектурата, астрологията и био-енергетиката. Погрешно е да се смята, че това древно китайско изкуство дава съвети само в областта на подреждането и благоустройството на жилището - знанията на Фън-шуй засягат всички страни на живота, и модата не е изключение.
 

Дрехите и аксесоарите в източните страни се смятат за продължение на самия човек, а и често професията на човека може да се определи по дрехите му.
 

Когато избираме дрехи, Фън-шуй ни съветва да се ориентираме по пет основни космически цвята - червен, жълт, зелен, бял и черен. Запознайте се с енергията, с която е зареден всеки от основните цветове:
 

Цвета на дрехите и Фън Шуй - черно, бяло, жълтоЧерният и белият цвят символизират вечното противопоставяне на доброто и злото (нали даже в приказките добрите герои са облечени в светли дрехи, а лошите в черни). Обаче, в света доброто не може да съществува без злото, затова и двата цвята се смятат за свещени и ги избират за особени церемонии (сватби или тържествени приеми). Черният цвят понякога се използва, за да се покаже особено положение (например, монашеското расо или строгия делови костюм). А когато се съчетаят тези два цвята, се образува трети - сив, който символизира парите и среброто (не случайно, костюмите на английските аристократи са сиви).
 

Червеният цвят е символ на властта и активната жизнена сила, затова червеното червило се смята за най-сексуално, а червеното бельо прави жената особено привлекателна в очите на партньора. Този цвят е най-подходящ за привличане на любов и страст.
 

На всички е известен израза "жълтата тениска на лидера", нали именно жълтият цвят помага за концентрацията на мислите и намирането на най-добрият способ за решаване на проблемите. Жълтия цвят се смята за цвета на земята и слънцето, той не дразни, а настройва околните положително и оптимистично. Неговите роднини - бежовия и пясъчния са подходящи за ежедневно облекло. Добре се съчетават с други цветове и не развалят общия цветови фон.
 

Цвета на дрехите и Фън Шуй - зелено, червено, оранжевоЗеленото е живителен и успокояващ цвят - цветът на тревата и дърветата. За бързо излекуване и възстановяване се препоръчват всички нюанси на зеленото. Той способства за сливане на духа с природата, а в съчетание с нежно-розов символизира любовта и щастието. Това обяснява факта, че романтичните срещи се асоциират с букет цветя, най-често розови. Розовият цвят носи в себе си чувственост и доброта.
 

Различните нюанси на червеното - вишнев, малинов, оранжев цвят са много женствени и необичайни. Това са оптимистични цветове, които веднага ни дават да разберем, че човекът, който ги е избрал е решителен и интересен.
 

За привличане на любов и късмет в живота е най-добре в облеклото да се използват различни комбинации от ярки цветове (зелено и червено) с черно и бяло. А към дънките, Фън-шуй се отнася доста хладно. Смята се, че светлосиният цвят е цветът на небето, на просветлението, а хората които избират панталони с този цвят, прекъсват връзката си с космоса. Затова, когато избирате дънки, е по-добре те да не са с класическия светло-син цвят.
 

Фън-шуй отдава голямо значение и на платовете - препоръчват се натурални тъкани катокоприна, лен, памук и др.

 

Прочетете подобни статии от Лайфстайл теми за Жени:
Мехнди е древно изкуство на рисуване по тялото с къна
Късметът ще дойде с правилно поставени бижута
Скъпоценните камъни и тяхното влияние
Поръчаната напитка, издава характера
Да изберем подарък, според зодията
 

Вижте и други публикации в Авантюра БГ:
Запознанства и авантюри
Запознанства и страст
Запознанства и горещи емоции
Секс запознанства
Сериозни запознанства
Запознанства с цел брак
Запознанства с приятели
Запознанства и забавления
 


Въведете потребителското си име на латиница и парола за достъп!