Как да разбереш какъв човек е той

 Почти всички жени, които познавам, имат сериозният проблем, че не разбират какъв е мъжът, с когото са се захванали, преди да е станало прекалено късно. За нас, мъжете, това е доста странно, защото ние почти моментално разбираме към кой вид спадат другите мъже около нас, а от друга страна, жените масово твърдят, че разбират хората по-лесно и по-добре от другия пол. Има няколко основни неща за мъжете, които всяка жена би могла да разбере и да използва за ориентир.

 

Свестното Момче

 
Типично женският етикет „Свестен Мъж“ НЕ означава „добро момченце“. Много често добрите момчета в действителност вътре в себе си са злобни и отмъстителни създания, а учтивостта им е просто маска. Един свестен мъж може да бъде по-остра и директна личност. Едното по никакъв начин не е свързано с другото. Ето ви пример от реалния живот:
 
Познавах много тих, подреден, културен и спретнат мъж на възраст около 30-те, който винаги ме е впечатлявал с чудесните си маниери, тактичност и толерантност към всички. До момента, в който приятелката му го напусна и всички разбраха, че въпросният човек системно е нанасял побой над нея.
 
 
Така че винаги имайте едно на ум, че онова там „много свестно и сладко момче“ в действителност може да не е този, за когото се представя. Не казвам, че винаги е побойник или идиот – казвам само, че има и такава възможност.
 

Мачото

 
Във всяка една компания, в която някога ще попаднете, където присъстват мъже, има един определен тип, който винаги говори най-високо, винаги се държи най-предизвикателно (агресивно спрямо мъжете и сексуално спрямо жените), върви най-отпред, дори когато стои го прави така, все едно ще го снимат за постер на холивудски екшън, външния му вид е старателно-пипнат и въобще – на пръв поглед той е лидер на хората, с които се е обградил.
 
В десет процента от случаите това наистина е алфа-мъжки екземпляр. В останалите 90 %, това е много, много, много изплашен, комплексиран, неузрял и несигурен нито в себе си, нито в каквото и да било друго човек.
 
Знаейки това, бихте ли разчитали на такъв човек в една реална, житейска ситуация? Още, щом като този човек играе роля и държи стойка пред собствените си приятели, какъв ли е той, когато срещне врагове?
 
Сега, погледнете малко по-встрани от мачото. Обикновено там някъде можете да забележите един, който през повечето време мълчи, усмихва се и вероятно в главата му се случва доста.
 

Тихата вода

 
Тихите води били най-дълбоки. Вярно е. „Свестното момче“ също е тихичък, но за разлика от Тихата вода, той участва активно във всичко, което се случва и постоянно се усуква около мачото. Тихата вода се държи така, все едно той е там едва ли не случайно и само си убива времето, докато чака да се случи нещо друго. Обикновено той наистина чака друго – в един или друг смисъл. Мачото свежда контактът с него до минимум, защото всички мъже там знаят, че Тихата вода просто няма да търпи досадното му поведение, а стигне ли се до конфронтация от какъвто и да е тип – Тихата вода ще измете пода с Мачото – посредством думи, посредством физика, или дори само с поглед.
 
За една жена, Тихата вода обещава най-много, но също така и крие най-много рискове. Защото този човек може да излезе творец, учен, бизнес-гений или чисто и просто страхотен човек с дълбочина, но може и да излезе абсолютно неконтролируем психар, или чисто и просто Свестно момче, което играе тиха вода само за да скрие факта, че всъщност няма какво да каже. Така че наблюдавайте въпросния индивид съсредоточено, и той рано или късно неволно ще издаде какъв точно човек се крие под повърхността. Стига да забележите кога и как се случва това.
 

 

 

 

Нормалният

 
Всички останали в измислената компания, която разглеждаме в момента, са средностатистически извадки. Те нямат нито особено неприятни недостатъци, нито кой знае какви качества. Те са си просто... нормални. Те гледат и говорят за футбол, те обичат бира, те вероятно разбират кой от двигатели, кой от компютри, кой от нещо друго. Ако нямате нищо против скуката и предвидимостта – това е избор, който не крие опасност, но пък няма как да е черешката на тортата.
 
 
 
Разбира се, всички разгледани до момента типажи са примери, повечето хора са смесица между всички тях в определени съотношения, но ако една жена се научи безпогрешно да разпознава тези типажи в поведението на хората около себе си, тя ще остава неприятно изненадана много по-рядко, отколкото преди това. Въпросът тук вече е ТИ какво търсиш и какво желаеш.
 
 

 

Въведете потребителското си име на латиница и парола за достъп!