Секс за една нощ

 

Загадъчно, желано, вълнуващо, изгарящо, бързо и страстно, силно, но кратко.

 

Говорим за емоционално неангажираните контакти, или секс за една нощ. Дали е по-добре да бъде ежедневие, или да остане в графата „инцидентно“? В началото на миналия век сексът за една нощ е бил табу за жените.

 

Обществото е приемало забежките на мъжете без капчица критика, по-скоро като начин да изразят доминиращата си природа. Но жените, които са се отдавали на неангажиращи авантюри, са били заклеймявани като „леки“. Всъщност ако се доверим на специалистите, ще разберем, че и жените, и мъжете генетично са еднакво предразположени към бързи и неангажиращи сексуални срещи.

 

Твърдението, че жените „не трябва“, а мъжете „могат“, идва оттам, че векове наред последните са държали да бъдат убедени, че бебето, което жената носи, е тяхно, а не на приятелите им. Именно затова те са потискали женската сексуалност и са създавали измислени правила и нагласи. Резултатът - жените се чувстват виновни за деянията си, а мъжете не. Защо го правим?

 

В наши дни възприемаме секса за една нощ по-добре отпреди, защото жената има повече свобода да изразява желанията си и повече права. А също и по-лесен достъп до контрацептиви, които правят секса много по-безопасен. Плюс това жените имат и мотивация. Живеем в изключително динамичен свят и всяка една от нас има нужда от секс, за да понижи стреса и да се чувства по-сигурна в себе си. Така че, ако няма постоянен партньор, няма причина да не се снабди с „непостоянен“ - без проблемите и отговорностите, които една връзка изисква.

 

Днес жената е много по-чувствителна, обича повече риска и приключенията. Иска да се чувства жива, а тръпката от секс с непознат повишава адреналина и стимулира симпатиковата нервна система. Не можем да спорим, че неангажиращата сексуална среща е много по-вълнуваща от обикновения секс в събота вечер с постоянния партньор. Ето защо и проучване, направено в САЩ, показва, че 50 % от жените се чувстват свободни да правят секс с когото си поискат. Лошата новина - 50 % от запитаните в същото проучване обаче са твърдо против еднократните любовни нощи. За тях това е неморално и дори срамно.

 

А съществува и риск от негативни последици. Какви? Основната причина сексът за една нощ да не доставя удоволствие е, че понякога си поставяме по-високи цели, отколкото партньорите предлагат. Дори и да не искаме повече в началото, винаги искаме повече в края. Особено ако сме на годинки, ако сме готови да се задомим или ако използваме безразборния секс като междинна станция, докато намерим мечтания Принц. Тогава откриваме, че ни е трудно да напуснем човека, с когото сме имали шанса да споделим леглото, дори и той да е някой странник.

 

Факт - сексът и любовта вървят ръка за ръка. Доказано е дори физиологично. Сексът отприщва поток от хормони, който създава естествена връзка между жената и мъжа. Окситоцинът (същият хормон, който жената отделя по време на кърменето) ни кара да чувстваме партньора много близък, а допаминът ни създава чувство на задоволство от компанията му. Така че ако преди секс сме с напълно ясно съзнание, че ще си тръгнем от апартамента му без никакви угризения, след края на изпепеляващата сесия се чувстваме емоционално свързани. Независимо дали ни харесва или не и дали е правилно или не.

 

Препятствието към идилията обаче е партньорът, за когото не се знае дали ще изпита същия водопад от емоции. Тогава ние се чувстваме предадени, а той - подведен, затова, че не сме изпълнили първоначалната сделка за неангажираност.

 

Да или не? Ти наслаждаваш ли се на необвързващите забежки и имаш ли някаква полза от тях? Трябва да знаеш отговора сама за себе си. Но ако се двоумиш или никога не си опитвала, то въпросите по-долу ще те ориентират. Ако отговориш на повечето с „Да“, значи еднократните сексуални удоволствия са за теб, а ако преобладават отговори „Не“ - по-добре не се хващай на хорото поне засега.

 

1. Някога правила ли си секс само заради физическото удоволствие, дори и с постоянния си партньор?

2. Рискът възбужда ли те?

3. Подкрепяш ли онези, които често правят секс за една нощ?

4. Използваш ли контрацептиви? Способна ли си да ги използваш дори и в най-разгорещения момент?

5. Чувстваш ли се уверена и сигурна в себе си?

 

Ако искаш краткотрайно вълнуващо преживяване, повишаване на самочувствието или доказателство, че ти ръководиш нещата – неангажиращите връзки са за теб. Никога обаче не го прави след употреба на алкохол или без предпазни средства. И ако на сутринта се почувстваш изстискана, изоставена и депресирана, спомни си, че това е дело на хормоните.

 

Сексът за една нощ може би е единствено да му се наслаждаваш, докато не откриеш мечтания Принц! А той може да се крие зад всяка жаба. Пътят от жабата до принца е малко целувки, много нежност и достатъчно страст.

 

В този ред на мисли, виж още:

 

Ако искате (или пък не) да ядосате един мъж

Какво не харесват мъжете у жените?

Някои женски фантазии...

Как да впечатлите един мъж?

Какви са пречките за по-пълноценни изживявания?

 

Други интересни работи:

 

Парфюмите и как да ги избираме

Когато купуваме бижута...

Когато пушиш пура...

Понятието "Само приятели"

Перфектните коли за секс

 

 


Въведете потребителското си име на латиница и парола за достъп!