Модните тенденции, към които не трябва да се придържаш - съвети за стилния мъж

 

 Не е нужно да си облечен по последен писък на модата, за да изглеждаш добре. Има много мъже, които не държат толкова на външния си вид и не следят модните тенденции всяка година. Дори да си от тях (което силно ни съмнява), има някои модни гафове, които никога не трябва да си позволяваш.

1. Анцуг и маратонки извън спортни зони
Ерата на кварталните мачовци с анцуг „Cappa“ или „Adidas” вече отмина. Колкото и да е скъп анцуга и колкото и да са ти удобни маратонки, просто забрави за тях, извън спортните ти занимания. Те вече са безпощадно демоде и ще развалиш идижа си.

2. Кожено яке с маратонки
Едва ли има нужда да ти се описва комбинация и горещо се надяваме, че не си ставал нейна жертва наскоро. Ако си почитател на коженото яке, задължително избирай съвременни и стилни модели, тип сако. Съчетанието на кожено с яки със спортни обувки или маратонки си е направо непростим моден гаф.

3. Разкопчана риза
Колкото и да ти е топло обаче, не си позволявай да ходиш „разгърден“ по улиците или дори на работа. Това е истински моден гаф, който ще съсипе стила ти, дори всичко останало да е безупречно.

4. Каре с райе
Това са два десена, които никога, по никакъв повод не трябва да съчетаваш. Ако не си наясно кои са, допитай се до някоя жена. Каре и райе се съчетават с изчистени десени.

5. Два ярки цвята
Не е никак мъжествено да се окичиш с ярки цветове. Дори да си им почитател, избирай един ярък цвят, който да съчетаеш с друг по-тъмен. Така ще акцентираш върху свежия десен, ще имаш младежка визия и няма да ти стои комично.

6. Слънчеви очила тип „муха“
Не се и съмнявам, че помониш този стил слънчеви очила. Те бяха особено популярни през 90те. Този стил обаче вече е крайно демоде и определено е в графа моден гаф. Ако още ги ползваш, време е да посетиш близката оптика, за да откриеш със самочувствие слънчевия сезон.


7. Дебел ланец върху дрехите
Много често съм виждал мъже с дебели сребърни, златни или тенекиени ланци върху дрехите. Слава Богу, този пълен абсурд вече не е на мода и бижутата за врата започнаха да стават все по-семпли и стилни. Освен това демонстрацията им е пълна безфкусица, така че не го причинявайте на себе си и на околните.


8. Пръстен с цветен камък
Златен, сребърен, дори платинен, със зелен, син или червен камък. Имаш такъв? Тогава или го прибери за времената, когато пак може да стане модерен или използвай ценния метал за нещо по-стилно. На който и пръст да го сложиш, колкото и да си въобразяваш, че ти отива, грешиш. Това си е чиста проба моден гаф.


9. Коса в стил „станал от леглото“
Никога, ама никога не си позволявай да излизаш с рошава и неогледна коса. Дори да е за вестник или да разходиш кучето, избягвай да го правиш, защото ще съсипеш имиджа си. Винаги имай под ръка спортна шапка с козирка, която да закърпи положението.


10. Портмоне за кръста
Ако искаш мъжка чанта, тогава си купи мъжка чанта. Тези портмонета, които преди време такисметровите шофьори наложиха, трябва да си останат за тях. И то само по работа. Още по-жалка гледка е да сложиш това портмоне на една страна. Ако имаш такова, просто го замени с мъжка чанта – по-стилна и по-удобна е.

 


Въведете потребителското си име на латиница и парола за достъп!