Рубинът - тази огнена сила

Червеният цвят на рубина се асоциира с любов и страст, и затова не е чудно, че рубините винаги са били измежду най-предпочитаните скъпоценни камъни. Червените им отблясъци варират от светло до тъмно червено и мат различни подтипове, но според мен това само засилва чара и индивидуалността на всеки отделен камък.

Рубинът е скъпоценен камък от семейство корунд и е атрактивен поради своите отблясъци, особено ако е кристално ясен и прозрачен. Рубините са червените представители на семейство корунд. Другите представители на това семейство - сини, розови, жълти или др. - се наричат сапфири. Като един от най-здравите минерали, рубините са най-трайните скъпоценни камъни, които са търсени още от древността.

Рубинът - символ на огъня и страстта...Макар почти всички рубини да се третират с топлина, за да се провери техния цвят и яснота, е интересно да се отбележи, че както рубинът, така и другите камъни, имат лечебни свойства. В повечето случаи рубините се носят от хора, които считат живота си за прекалено лесен или се смятат за онеправдани. Много често тези хора са весели и сияещи, но те просто не могат да намерят своя път в живота. Казано накратко, липсва им агресия. Това може да са някои от огнените зодии, или дори въздушните, тъй като те са известни с това, че се отклоняват от целите си. Такива зодии са представителите на Лъва, или дори на Везните.

Интересно е също така да се отбележи, че рубините поради своя червен цвят Ви карат да се чувствате енергично и агресивно. Понякога те биват носени от Лъвове, тъй като се знае, че те са с голямо его. Ясно е, че егото доникъде няма да Ви доведе и поради този факт на Лъвовете им е позволено само за известно време да носят рубини, за да могат да постигнат целите в живота си. Носенето на рубини също така покрива и недостига Ви на кръв и желязо, но винаги трябва да ги носите след консултация с астролог, тъй като в противен случай могат да доведат до безпорядък във Вашия живот.

За повечето Везни препоръчваният камък е диаманта, но също така е вярно и че Везните толкова се въвличат в своите анализи, че забравят основните аспекти и какво точно анализират. За тези, които страдат от прекомерно анализиране, се препоръчват рубините. Но както и синият сапфир, така и рубинът трябва да бъде носен след подходяща консултация.

Това е така, защото рубинът всъщност е червен сапфир; и двата камъка произлизат от едно и също семейство. Рубинът обаче има съвсем различни качества. За разлика от синия сапфир, който е известен като студен камък, рубинът има огнени сили, които проникват в тялото на този, който го носи и го правят по дейностно ориентирана личност.

Къде могат да се открият рубини

Бирманските рубини са сред най-хубавите примери. Други важни източници на качествени рубини са Шри Ланка, Мадагаскар, Тайланд, Виетнам, Кения и Афганистан. Рубини с разнообразно качество могат да се намерят и на други места по света, включително и в САЩ

Видове

Някои полупрозрачни рубини, които са срязани на кабошони (заоблена форма) приличат на звеза с 6 лъча, които се простират на куполообразната повърхност. Такива рубини са известни като „рубини-звезда”. И тези на кабошоните, и фасетираните рубини, са еднакво силни. Някои отделят такъв огън, че човекът, носещ ги се наелектризирва и това кара околните хора да се чувстват неудобно. За разлика от другите камъни, които могат да се предават от поколение на поколение, съдбата на рубините не е такава. Освен факта, че големите, високо квалитетни и естествени рубини са изключителна рядкост и са извънредно скъпи, те трябва да бъдат придружавани и от сертификат, удостоверяващ скъпоценността им. А и да не забравяме, че те могат да причинят брачни неразбирателства ако се носят без консултация.

Въпреки че има много видове синтетични рубини, особено такива създавани за хора, които не могат да извлекат мистичния червен цвят от своя регион, както и при другите известни скъпоценни камъни, синтетичните рубини трудно могат да бъдат различени от естествените. Ако трябва да носите рубин, купете го от оторизиран доставчик, който е приложил и всички въздействия, на които е бил подложен камъка.

 


Въведете потребителското си име на латиница и парола за достъп!