Табакерите отново са модерни

Цветни калъфи и табакери вече са неизменна част от съдържанието на чантите и джобовете на пушачите. След като от Нова година по цигарените кутии се появиха зловещите огромни предупреждения, че пушенето убива, причинява болести и вреди на околните, много пристрастени към тютюна се почувстваха, меко казано, неловко. Какво ли е да се насладиш на тютюневия вкус, когато пред очите ти е един "некролог", алармиращ как ще умреш млад.

 

Табакерата е стилна и няма предупредителни Решението на проблема бе намерено бързо. И освен че не е никак скъпо, се оказа и доста приятно. Шарени кутии, в които да стоят цигарените опаковки, се появиха по повечето магазини за аксесоари и сувенири. Цената им е под 10 лв. и затова са не само начин да скриеш грозните надписи, но и идеален подарък за приятели, които също са пушачи. Кожени калъфи също вършат работа за прикриване на цигарите. От тях обаче се продават главно с формата на обикновените кутии за цигари. И не вършат работа на тези, които пушат тънки папироси, основно дамите. Затова те предпочитат табакерите. Така едновременно се
освобождават от ужасните кутии с черни етикети и имат в чантата си сребристо или златисто бижу. Табакерите от метал или покрити с кожа традиционно присъстват в асортимента на сувенирните магазини. На места се продават в комплект със запалка, пепелник, ключодържател или химикалка. Цената на една метална кутийка е 15-20 лв. При повече желание и обикаляне из улиците може да се намери и за по-малко.

 

За тези пък, които са много заети и не могат да си позволят разходка до най-близкия магазин, идеално решение е интернет. Във всички он-лайн оказиони могат да се поръчат и платят табакери. Освен обикновените се предлагат посребрени, позлатени, или дори само от благороден метал, които обаче са доста скъпи. Настолна табакера с рицарски шлем например излиза 56 лв. Тя обаче е перфектен подарък за ваш близък, който работи на бюро и има вкус към хубавите цигари.
Кавалерите, които искат да изненадат любимите си дами с нещо по-специално, могат дори да намерят табакери, инкрустирани с камъни. Или пък гравирани с различни изображения. Цената им е по-солена, но пък са ценно бижу, с което любимата да се показва.
Истински ценности сред аксесоарите за пушачи могат да се намерят и в антикварните или арт магазини. Сребърна табакера с емайлова рисунка на глухарчета се продава в столична галерия за 580 лева. Тя обаче е повече инвестиция, отколкото кутия, която да скрие грозни надписи.


Въведете потребителското си име на латиница и парола за достъп!