Вкусът на пурите

 Английските джентълмени от Викторианската епоха считали, че ноздрите на жените са прекалено чувствителни и лесно могaт да бъдат наранени от тежкия дим на пурите. Това води началото на една съвсем нова насока в културата на пушене на пури – Smoking Room.

Не само бате Арни пуши пуриТова съвсем не е каквото и да е помещение, в което мъжа е принуден да търси убежище, прогонен от жена си. Тази стая е била предназначена специално за пушенето на пури, обикновено е присъствал и хумидор, а скочът е бил на една ръка разстояние. Джентълменът също имал и специални одежди за пушене наречени “smoking jacket” – това представлявало сако от коприна, което се ползвало, за да се предпазят дрехите от дима на пурите. Често присъствала и smoking cap, която предпазвала косата (ако джентълменът имал такава), тази шапка често наподобявала турски фес. Коприната била избирана поради свойството си да не пропуска или задържа дима от пурите.

Ако имате проблем не с дима, а с вкуса на пурата в устата и искате да разберете някакъв универсален, лесен и бърз начин за премахване, тук са поместени съветите на Ричард Перелман (известен експерт и афиционадо).

Няколко бързи стъпки за премахване на нежелания остатъчен вкус на пурата в устата:
1) Атакувайте устата си с лимонова киселина (най- добрият вариант за нас е fresh от лимони, но Ричард препоръчва Schweppes Bitter Lemon, което и да предпочетете ще изчисти неприятния вкус до 80%- 90%).
2) Дайте на устата нещо за дъвчене – тук Ричард препоръчва овесена каша без мляко или сирене cheddar (подобно на нашия кашкавал).
3) След като сте се окиселинили и осиренили е време да вземете четката за зъби и да си измиете зъбите и езика.
4) Поздравления! Вече сте се отървали от неприятния остатъчен вкус на пурата.


Въведете потребителското си име на латиница и парола за достъп!