Само приятели

Възможно ли е въобще приятелството между мъжа и жената? Ако питате жените: „Ама, разбира се!” Ако трябва обаче да сме откровени, двете понятия “жени” и „приятелство” се самоизключват още преди всякакви дискусии по темата. Как въобще се стига до ситуацията: „Ние сме си толкова близки приятели”? Винаги има изначална точка. Обикновено това е сексът. Ако ще жените да ме линчуват, задето съм така болезнено откровен с тях и разбивам иделистичните им представи. Сексът е това, което е дало тласък на тези приятелски отношения – било то предишна връзка или потискана страст. Все пак не случайно Спрайт лансираха в една своя реклама мотото „Твоят най-добър приятел те желае!”. А има ли „желание” от нечия страна, тогава за какво приятелство говорим?

 

Най-често срещаната ситуация, когато приключа отношения с някоя бивша, е репликата: „Хайде да си останем само приятели!”. „Ами ОК, хайде!” Тук е момента да подчертая, че в моята реплика спотаявам по-скоро отговор от типа: „ Пък може и да излезе пак нещо”. Дали тя действително не схваща или се прави на тъпа не е ясно. За мен, обаче е ясно, че това е втори шанс все някога отново да свършим в леглото ми /или в нейното/.

Има ли такова нещо като Естествено, жените се скандализират от подобни заключения. Затова и техните „близки приятели“ им ги спестяват и оставят да си мислят, че „Да, толкова добри приятели сме!”. Но до този момент, до който успеят да ги вкарат в леглото си.
А дали ви се е случвало да се срещате с момиче, към което да имате някакви намерения, а тя да гледа на вас единствено като на приятел. Толкова дразнещо е как се гаврят с нас. Това наивност ли е или висша форма на самоласкателство? Разбира се, че са наясно, че никой мъж няма просто да иска да си бъбри приятелски с тях. Може и да му е забавно с нея, но намесят ли се хормони, играта загрубява. Освен ако момичето не е грозновато. А ако нямаме сескуален интерес към нея, а действително просто приятелски чувства, с какво може да искаме да я задържим. Ами че нали си имаме приятели мъже, с които говорим на един език? Да лавираш между приятелите си жени и тези мъже не е лесно. Защо ние тогава да го правим, ако няма да имаме някаква изгода?
Сигурно разковничето е в опцията, когато тя те хареса. Да, и това не е изключено! Аз съм имал „добри приятелки“, които са си падали по мен. Една жена никога не може да го скрие. Разбира се, правил съм се на тъп, защото по някаква причина не ме е привличала и не съм искал да бъда груб. Не знам защо сме поддържали и отношения. Вероятно, защото тя ми звънеше и аз си прекарвах с нея приятно. Противореча ли си? Не. Защото реално, ако не ме търсеше тя, нямаше да и звъня и аз.

 

Бившата ми приятелка дълго време излизаше с едно момче след като се разделихме - били просто приятели. Той не скрито въздишаше по нея, но тя беше глуха за намеците му. Един ден просто му писна и той престана да я търси. И какво се случи? Започна тя. Търсеше го, караше го да се видят, правеше му фасони, все с предтекста, че не искала да го изгуби като приятел. Момчето логично се беше изтощило емоционално и не му се занимаваше вече. Тя, обаче държеше на своето до момента, в който самата тя се зариби по него. Ей така, както уж и беше само приятел. Тогава и светна на момичето. Пита ме дали и между нас, въпреки че сме скъсали и сме си „толкова близки“, един ден пак може да стигнем до секс. Може би я скандализирах като и отговорих, че аз с удоволствие пак бих попалувал с нея.

 

Не знам защо жените си мислят, че ни е готино да излизаме с тях единствено заради приятната компания. Някак си се изолират от опцията, че напълно случайно може и двамата да попрекалим с алкохола и да свършим в леглото. Такава вероятност с един приятел мъж никога няма опасност да ти се случи /или ако ти се случи, тогава ти му мисли/. Докато с приятелка има. Та, вероятно на желанието от такива потенциални „случайности“ се крепят тези близки взаимоотношения и „топли приятелски чувства“ между противоположните полове. Пък после върви обяснявай, че всичко се е случило заради алкохола...


Въведете потребителското си име на латиница и парола за достъп!