Пречките за пълноценно изживяване

Когато говорим за интимност и сексуалност, всеки психически дискомфорт може да бъде спънка по пътя към максималното споделено удоволствие между една жена и нейната половинка.

1. Неувереност във външността

Много жени в определен момент от живота си смятат, че не са достатъчно привлекателни за противоположния пол. Това е разбираемо - животът не е безоблачен и понякога нежните създания изпадат в депресия, умора, разболяват се. В такива моменти те се чувстват отблъскващи. Обикновено това е свързано с ниско самочувстие и неувереност, казват психолозите. Като резултат жените избягват да се разсъбличат пред партньора си, отказват да правят секс дори на приглушена светлина. Ако подобни комплекси се загнездят задълго в женската глава, трябва да се търси бързо избавление от тях. В противен случай рискът да бъде ограбен интимният живот на двойката е голям.

2. Страх, че желаното няма да бъде получено

Обикновено този проблем изниква пред жени, които сменят сексуалния си партньор. Връзката с бившия се е разпаднала, защото жената не е получавала достатъчно внимание и разбиране. Затова пък сексът е бил напълно задоволителен. В новия партньор дамата е намерила търсената нежност, но не е сигурна, че ще й е добре в леглото. Закономерно се появява сравнението с бившия, а с това и терзанията. Понякога подобни мисли са толкова стресиращи, че жената може да се откаже изобщо от нови романи, за да не остане разочарована.

3. Отрицателен опит от миналото

Ако жената се е сблъскала с насилие и жестокост от страна на партньора, тя дълго ще възприема всички мъже като мръсници, като потенциални тирани, които ще им причинят болка и страдание. Обикновено в такива случаи трябва да се потърси съвет на психотерапевт, защото практиката показва, че дамите, минали през подобно изпитание, не успяват да се справят сами.

4. Ужас от изоставяне

В този случай нежните създания се боят, че отношенията с партньора могат да бъдат прекратени още след първата седмица. В съзнанието им се е загнездило, че поредният мъж ще се позабавлява с тях и ще ги захвърли. Всичко обаче зависи от самата настройка на жената. Ако тя непрестанно си внушава, че я чака самота, точно това ще й се случи.

5. Никакъв секс до сватбата

Този суров морал се среща рядко в днешно време, за огромно облекчение на жените и мъжете. Все още обаче се намират и такива родители, които внушават на децата си, че е грях да изпиташ удоволствията в Не я разочаровай!леглото преди да влезеш в законен съюз. Особено драматични са случаите на сблъсък на източната и западната култура. Ако жената идва от страна, в която царят строги патриархални нрави, в подобна ситуация тя рискува или да изгуби любимия мъж, или да прекрачи родовите традиции.

6. Следродилна депресия

Бременността, раждането и безсънните нощи с бебето често влияят негативно върху женските настроения. Това често води до усложнения в семейните отношения. Повечето жени в този период стават по-чувствителни, но не и по-чувствени. Тяхното внимание е заето изцяло от детето, стресирани са, чувстват се дебели и непривлекателни и не е изненадващо, че поне за няколко месеца сексуалното желание изчезва или силно намалява.

7. Строго възпитание

Жената, получила строго възпитание, се придържа към принципа, че на срещи с мъже трябва да се държи скромно, за да не би, не дай си боже, той да я помисли за лекомислена. Тези дами обаче трябва да са наясно, че макар голям брой представители на силния пол наистина да ценят скромността, те очакват да видят в леглото си разкрепостена личност, която да може да се отдаде на сексуалните си фантазии. Така че повече страст и огън не са излишни.

8. Професионална претовареност

Тя е заета по цял ден и освен за работата си няма сили и настроение за нищо друго. Включително и за секс. Ако е преуморена, жената трудно би могла да удовлетвори желанията на партньора си в леглото. Следва неразбиране и упреци, а понякога и раздяла. В този случай, жената трябва да се замисли кое е за нея по-важното - кариерата или нормалният семеен живот. И да предприеме необходимото, т.е. да разпределя по-добре задълженията си в службата, за да запази здравето и желанието на партньора си.

9. Несъвместимост в сексуалните темпераменти

Това е много разпространен проблем и много жени заради него просто се боят от настъпването на нощта. Ако партньорите им са необуздани, а самите те не притежават такъв темперамент, ще им се наложи да се преструват, за да опитат да отговорят в същия дух. Възможно е и обратното - мъжът да не чувства такова непреодолимо сексуално желание като партньорката си. Тогава пък на нея й се налага да използва различни трикове за възбуждане. Ако не стане, много дами започват да дирят нов любовник.

10. Уплаха от нежелателни последици

Голям брой жени се държат неуверено в леглото, тъй като постоянно изпитват страх пред нежелана бременност или зараза с венерическа болест. Особено остро се изразява този проблем при дами, които вече са се сблъсквали с такъв проблем в личния си опит. Тогава никакъв презерватив или контрацептив не могат да убедят жената, че няма да последват нежелани последици от заниманията със секс. В някои крайни случаи това може да доведе и до пълен отказ от ласки.

 


Въведете потребителското си име на латиница и парола за достъп!