Какво ни говорят жестовете

Жестовете и езика на тялотоЖестовете говорят много за нашите настроения, намерения и отношението ни към към другите. Ще ви предложим, някои от най-лесно разгадаемите жестове. Научавайки езика на тялото, позите и мимиките, вие ще можете не само да се владеете, но и да разберете своя събеседник.

 

Жестове, които говорят за нетърпение:
- Почукване/ барабанене с предмети или пръсти
- Шарене с пръсти по масата
- Поклащане в равномерен ритъм на крак
- Често поглеждане на часовника.
- Ако човек седи на ъгъла на стола, с цялото си тяло сякаш устремен напред, подпрял ръце на коленете - той бърза или дотолкова му е дотегнал разговорът, че му се иска колкото се може по-бързо да завърши.

Най-добре е да не допускате Вие или вашият събеседник да изпадне в подобна ситуация. Не злоупотребявайте с вниманието и с търпението на отсрещната страна.

 

Жестове, които говорят за емоционален дискомфорт:
- Събиране на несъществуващи власинки
- Изтупване на дрехите
- Почесване по главата или шията
- Сваляне и поставяне на пръстена

Какво говорят жестоветеВсичко това говори, че партньорът преживява огромно вътрешно напрежение. Той се нуждае от вътрешна поддръжка и не е готов да взема каквито и да е решения в този момент. Споделете собствените си чувства - нека човекът срещу Вас да разбере, че сте на негова страна. Известно време разговаряйте на общи теми, за да може да се отпусне и да се оттърси от обзелото го напрежение.
Задължително изслушвайте отговорите му, като дори и на дежурните въпроси, отговаряте точно и ясно. Хората не желаят да чувстват, че с тях се общува само формално, без да се взима предвид тяхното истинско мнение по въпроса.

 

Жестове, които говорят за самочувствие и превъзходство:
- Насочен към Вас показалец
- Високо повдигната брадичка
- Поставени ръце на хълбоците

Когато видите някой от тези жестове, трябва да Ви е ясно, че можете да направите 2 основни грешки: да започнете да се подигравате на такъв "важен" човек, или да се съгласявате с всяка негова дума.
И двата варианта са пагубни и погрешни. Най-добре е, в случай, че се запознаете с такъв високомерен човек, подчертайте важността му, но без да показвате слабост и без да ви трепне окото.

 

Невербалните компоненти на поведение и комуникация включват разнообразни жестове, пози, мимики и интонации.
Мимиката обикновено лесно се интерпретира интуитивно: усмивка или намръщване - това са изражения на лицето, познати ни още от ранна детска възраст. От друга страна, човешката мимика доста често се подчинява на съзнателен контрол: сдържане на насмешката, скриване на страх зад гримасата на превъзходството и т.н.
 

Прочетете подобни статии от Лайфстайл теми за Жени:
Поръчаната напитка, издава характера
Как да познаете какъв любовник е той
МЪЖЕТЕ И СЕКСА СПОРЕД ЗОДИЯТА
Кога жените се нуждаят СПЕШНО от секс
По подаръка ще го познаете - бижу, бельо, цветя, плюшена играчка, парфюм, дреха...
 

Вижте и други публикации в Авантюра БГ:
Запознанства и авантюри
Запознанства и страст
Запознанства и горещи емоции
Секс запознанства
Сериозни запознанства
Запознанства с цел брак
Запознанства с приятели
Запознанства и забавления
 


Въведете потребителското си име на латиница и парола за достъп!