Пурата като повод и подарък

Пурата като подаръкПурата като повод и подарък е статия, както за истинските познавачи на добрите пури, така и за тези, които обичат стила на истинския мъж.
 

Пурата като повод
Да изпушите по една пура с приятел или, пък, с бизнес партньор е повод да заздравите взаимоотношенията си, особено когато става въпрос за човек, с когото сте се запознали наскоро. Пушенето на пури е характерно за мъжете със стил, които знаята какво искат и как да го постигнат.
 

Пурата като подарък
Пурата е един от най-ценните подаръци, не само заради стойността си, но и заради символиката, с която е зарадена. Пурата е идеалния подарък, когато искате да впечатлите някого, да се покажете като познавач или просто не знаете какво точно да подарите.
 

Франк Синатра сравнявал пушенето на пура с майсторлъка в бриджа. В началото си мислиш, че всичко ти е ясно и имаш отговор за всяка ситуация. С времето разбираш, че не просто има още какво да учиш, а едва сега си започнал да си задаваш правилните въпроси.

 

За да разберете стойността на пурата и поводите за пушенето й, Ви предлагаме да се запознаете с част от нейната история и разновидности:
 

Първо пура не се отказва! Дори да не сте пушач и да Ви се наложи да я преподарите.
 

Ако, пък, пушите пури и Ви подарят някакъв бренд, който не Ви харесва, отново сте длъжни да го приемете и да го изпушите с домакина. И то без физиономии. Редно е след това да върнете жеста и при удобен случей да подарите на свой ред пура.
 

Пурата като поводОсвен Cohiba и Cuaba, с променлив успех в България може да намерите и култовите пури Romeo&Julieta, Montegristo, Partagas, Bolivar, El Rey del Mundo и вездесъщите пури на Davidoff. Важно е да знаете, че не всички кубински пури са хубави и не всички хубави пури са кубински. Така например считаните за добри пури Canonero са от Бразилия, а Cifuentes се произвеждат в Ямайка.
 

Доминиканската република пък дава в момента на света Davidoff, Arturo Fuente, Ashton, Avo, Bauza, Cacigue, Caza Blanca, Dunhill и дори традиционните кубински Fontesa, от които обаче след 1965г. само малка част се правят в Куба. Интересен е фактът, че пурите Upmann също вече се правят основно в Доминиканската република. Първите Upmann се лансират през 1844г. в Куба от семейство европейски банкери, а в днешни дни, за да разберете от къде са пурите трябва да следите внимателно за пълното наименование на пурата. Доминиканските Upmann са - H.Upmann 1844, а кубинските - H.Upmann Habanna.
 

Добрите пури Don Ramos, Excalibur идват от Хондурас, а основният виновник за успеха на Te-Amo е добрия тютюн в долината Сан Андреас в Мексико. Прекрасните Don Juan, Joya de Nicaragua са естествено от Никарагуа. В Щатите култови екземпляри може да закупите от The original Key West Cigar Factory.
 

Кулберите, пък, са няколко (поне три) преплетени тънки пури. Те са най-стилният начин да затвърдите най-истинското приятелство и то не само по време на празниците.
 

Що се отнася до Европа, тук също произвеждаме пури и пурети, но най-често те са индустриални, а качеството не може да се сравнява с това на пурите с по-екзотичен произход. Все пак, ако имате ценови съображения, когато искате да подарите пура на някого, бихте могли да прибегнете до Dannenman, Agio, Henri Wintermans, Schimmelpenninck, Villiger или King Edward.
 

Независимо от твърденията на приятелите Ви, много пури, практически неизвестни в България, са истински писък за познавачите. Да вземем, например, култовата кубинска пура Sancho Panza, наречена така, заради оръженосеца на Дон Кихот. Романът на Сервантес бил любимият на Емилио Амстед, уникален бизнесмен и невероятен познавач на тютюна от Хавана, който пуснал първата партида Sachos през далечната 1852г.
 

Прочетете подобни статии от Лайфстайл теми за Всички:
Да се насладиш на една пура
Пурата е като жената, едно много капризно създание
Вкусът на пурата
Табакерите отново са модерни
БРЕНДИ, КОНЯК, АРМАНЯК, КАЛВАДОС
 

Вижте и други публикации в Авантюра БГ:
Запознанства и авантюри
Запознанства и страст
Запознанства и горещи емоции
Секс запознанства
Сериозни запознанства
Запознанства с цел брак
Запознанства с приятели
Запознанства и забавления
 


Въведете потребителското си име на латиница и парола за достъп!