Кога жените се нуждаят СПЕШНО от секс

Секс, секс, секс...

Някои го правят по навик или по задължение. Други от скука, за да се докажат пред себе си или другите или пък за да запълнят някоя и друга минута. Имали ли сте моменти, в които да чувствате физически и психически дискомфорт? А дали точно липсата на качествен или какъвто и да е секс не е в основата на всичко това?

Прочети кога нуждата от секс е крещяща :

 

1. Имаш постоянна депресия, всичко наоколо страшно те дразни, имаш негативна, дори враждебна нагласа към света

По време на секс настроението се подобрява, изкарвате стреса и напрежението. Доказано е, че по време на половия акт, в организма се отделя хормона ендорфин, отговарящ за доброто настроение и позитивното възприемане на света от човека. Качественият секс не само подобрява нашето настроение, но и ни кара да се чувстваме желани и секси.

Нужно е само да се отпуснеш и да се насладиш на момента.

 

 2. Нещо все те боли

Сексът снижава прага на усещане на болката! Преди оргазъм в кръвта на човек се отделя хормона окситоцин, под действието на който се образуват болкоуспокояващи ендорфини – естествен аналог на морфина. А при жените специално, секса способства за изработването на естрогени, които подтискат болките, свързани с пред-менструалния синдром.

Така че сексът е определено най-доброто болкоуспокояващо. 

 

3. Не си доволна от теглото си, постоянно си на диета, но не отслабваш изобщо

Леглото е най-доброто спортно съоръжение, изобретено от човека!

При възбуден човек честотата на пулса се увеличава от 70 до 150 удара в минута – това е както при тежкоатлетите, в момента на вдигане на щанги. Един полов акт изгаря примерно толкова калории, колкото 15 минути бягане с добро темпо – но колко първото е по-приятно от второто! За 30 минути секс се изгарят 200 калории, т.е. – ако се занимавате ежедневно, това прави половин килограм за седмица!


4. Редовно прихващаш всевъзможни вируси

Укрепете имунитета си с помощта на секс!

В кръвта на хората, които правят секс редовно, се съдържат 30% повече антитела, отколкото при въздържателите. Затова сексуално активните дами и господа много по-рядко хващат грип, простуда и други инфекциозни заболявания. Що се отнася до болестите, които могат да се хванат пък от секс – отговорът е очевиден: презерватив.

 

5. Не ти харесва размера на гърдите ти

Невероятно, но факт: редовните занимания със секс увеличават гърдите.

Когато си възбудена се усилва кръвообращението и гърдите могат да се увеличат с 25%!

Освен това учените откриха, че има ясна и много силна зависимост между любовните ласки с гърдите и големината им.

Предизвиквай партньора/ партньорите ти да играят с бюста ти и резултатът няма да закъснее.

 

6. Паметта ти често ти изневерява, лошо усвояваш информацията, забравяш поети ангажименти и си разсеяна

Трудно за вярване, но с всеки оргазъм IQ-то на жената се увеличава.

Американски учени, постоянно изследващи сексуалните възможности на двуногите изясняват, че по време на оргазъм кръвообращението в организма достига пределно максимална скорост и обогатената с кислород кръв бързо достига всички органи, в това число и главния мозък. А центърът на управление на хормоналната система – хипоталамусът – контролира също и работата на центъра на паметта и обучението.


7. Мъчи те безсъние или сънуваш кошмари

Нарастващото по време на секс ниво на хормона окситоцин има силен успокоителен ефект и се явява прекрасно сънотворно с естествен произход. Качественият секс отпуска тялото и проблемите и стреса от ежедневието се изчистват от съзнанието ни.

Прави секс вместо да пиеш хапчета за сън и ще се насладиш на спокоен и истински сън чак до сутринта.

 

8. Не ти харесва тонуса на кожата на тялото

По време на секс практически се тренират всички мускулни групи. И особено такива важни за жената, като мускулите на таза, бедрата, корема, ръцете. Освен това по време на секс в кръвта се отделя и хормонът тестостерон, благоприятно въздействащ на опорно-двигателния апарат.

Още – редовният секс прави осанката по-красива, а 20 минути секс се равняват на половин-часова сутрешна тренировка.


9. Откриваш все нови признаци на остаряване по лицето си

При редовен секс в организма на жената се увеличава съдържанието на важния за нея колаген, който – както е известно – прави кожата по-гладка и мека. А изработеният от организма по време на полов акт прогестерон избавя лицето от пъпки. Според американски изследователи, двойки, които постоянно правят любов (е, поне минимум 3 пъти седмично), след навършване на 30 г. винаги изглеждат с две-три години по-млади от връстниците си, които са въздържатели.


10. Постоянно си недоволна от себе си, нямаш самочувствие

Липсата на удоволствия в леглото или рядката любовна игра нарушават емоционалния и психическия баланс у всяка жена.

Само един хубав секс може да те излекува. Когато един желан мъж ти каже, че си най-прекрасната жена на света и ти го докаже с дела, накрая ще престанеш да мислиш за това, колко излишни килограма имаш и как кожата ти не е като едно време.

Когато си желана от мъж, много по-лесно ще приемеш и заобичаш себе си!

 

11. Чувстваш се НЕпривлекателна, НЕсекси, НЕжелана ........

Всяка минаваща покрай теб добре-изглеждаща жена, особено ако е по-млада, предизвиква тихо раздразнение и ти скапва настроението за цял ден...

Семейните психолози предупреждават : Ако изчезне сексуалният интерес към нея, жената обикновено смята, че вече не е харесвана и обичана. Промъква се усещането, че е изоставена и излишна.Тя се затваря емоционално и започва да търси отдушник на страстта си. Мъжете, които за разлика от партньорката си изпитват по-силна нужда от секс, често тълкуват студенината й като резултат от изневяра. Реакцията е свързана не толкова с чувствата, колкото с острата физическа нужда.

Ясно е едно: сексуалното общуване в една връзка може да се сравни с ролята на калция за костите ви, недостигът му води до риск от сдръхчупливост. Специалистите наричат този феномен LSD-синдром (от английски - "Low sexual desire" – “понижено сексуално желание“). Премине ли се една определена граница, краят на връзката ви е само въпрос на време.

Както се казва "Апетитът идва с яденето", ако имаш прекалено дълга пауза в сексуалните си отношения, предишният ритъм и желание са намалели, погледни напред и осъзнай, че за да излезеш от това настроение е нужно нещо ново, което да разнообрази връзката ви или може би нов партньор ......

 

Ако четейки тези редове не ти хрумва нищо друго, усмихни се и направи точно тази вечер специална за теб и твоя партньор.

 
 

В този ред на мисли, виж още:

 

Връзката между късметът и бижутата, които носиш

Как да запазим страстта жива?

Потенциалните пречки за пълноценното изживяване

Пътят към женското сърце

Какъв любовник е мъжът според това как шофира?

 

Други интересни теми:

 

Цветът на дрехите и Фън Шуй

Най-влиятелните марки в световната мода

Какво е Сомелиерът?

Няколко идеи за подаръци (особено ако ти нямаш такива)

Феноменът "Секс за една нощ" - да или не?

 

 


Въведете потребителското си име на латиница и парола за достъп!