Жълтият сапфир - загадъчен и влиятелен

Жълтият сапфир - загадъчен и влиятелен скъпоценен камъкЖълтият сапфир
е загадъчен и влиятелен скъпоценен камък и е, може би, най-популярния след диаманта и рубина. Познат за различните си приложения, той придава на собственика си величествен ореол, несравним с друг блясък.
 

Смятан е за един от най-безопасните камъни, познати на човека заради неутралния ефект върху тези, на които не подхожда, и голямото влияние върху тези, за които е подходящ, не е чудно, че този скъпоценен камък е много скъп - по-евтин е само от диаманта.

Жълт сапфирКато камък, носен от много зодиакални знаци, за жълтият сапфир се смята, че подсилва финансовото положение, като предоставя различни начини за допълнителни доходи. Колкото до неговата изцелителна сила, камъкът е известен с това, че лекува леки умствени заболявания, проблеми с концентрацията, подобрява вътрешния баланс. Хора на високи постове и дори политици често го носят под формата на пръстени или медальони.
 

Жълтият сапфир може да е гъвкав във влиянието си, но задължително трябва да се носи на показалеца на дясната ръка. Знае се, че дава на носителя си невероятно богатство, добро здраве, име, чест и успех. Жълтият сапфир представлява планетата Юпитер. А Юпитер и най-голямата планета, сравнима единствено със Сатурн. Заради размера си, Юпитер принадлежи към категорията на излишествата. Също се смята, че носи възможността човек да бъде господар на желанията си. Говори се, че при брачни проблеми жълтият сапфир е най-доброто решение. Силата на този скъроценен камък е такава, че момичето, което желаете, ще бъде Ваше завинаги. Ако момиче носи жълт сапфир, то тя ще се ожени рано. Поне така се вярва.
 

Много пъти, когато говорим за скъпоценни камъни, забравяме за техния природен размер и ефекта им. Интересно свойство на този скъпоценен камък е, че сближава хора, носещи подобни камъни. Това може да не е вярно за други скъпоценни камъни. Например, ако човек носи рубини, може и да не бъде привлечен от друг човек, носещ рубин. Жълтият цвят обаче носи усещане за знание и топлина. Не е чудно, че хората носещи жълт сапфир са привлечени от знанието.

 

Значение
 

Значение на жълтия сапфирЖълтият сапфир означава знание, мъдрост, богатство, добродетел, справедливост, образование, бъдеще, религия, философия, отдаденост, деца, далечно пътуване, духовност, вярност, просперитет и благотворителнот. Действа като гуру, влияе на действията чрез по-висш разум. Насочва действията по най-хармоничния и благополучен начин и към най-добрия изход. И ако не е за вас, няма да ви нарани. Така че ако искате да експериментирате с този камък, не се колебайте.
 

Кой трябва да носи жълт сапфир
 

Стрелците и Рибите са две от зодиите, които трябва да носят жълт сапфир. Той се пропоръчва и за Водолеи, Лъвове и Близнаци. Жълтият сапфир има положителен ефект върху стомашните проблеми. Ако често страдате от гастрит или сутрешно гадене, жълтият сапфир е точно за вас. Както споменахме по-рано, жълтият цвят носи топлина и всяко действие, което я изисква, ще бъде спомогнато от жълтия сапфир. Много щастливо женени двойки отдават щастието си на жълтия сапфир.
 

Ефекти на жълтия сапфир
 

Както вече споменахме, жълтият сапфир се свързва с Юпитер, най-голямата планета в Слънчевата система. Влиянието му понякога е подобно на това на слънцето. Също като него, този камък разпространява топлина, знание и спокойствие, но обратно на него за сапфира се знае, че носи душевен мир и съответно е препоръчван и за Лъвовете, тъй като това уравновесява буйния им нрав.
 

Влиянието на Юпитер върху човешката физиология се осъществява чрез хипоталмуса. Тази кълбовидна структура е като учител по физиология. Тя дава уравновесени и разумни препоръки, балансира и поддържа хармония между вътрешните и външните влияния, управлява и задейства сложни системи и раздвижва мозъчните функции. Това е едно по-високо ниво на мислене – знанието има силата да управлява. Употребата му предизвиква привързаност и хармонични връзки в семейството. Добрата репутация на човека се потвърждава и той става все по-уважаван.
 

Прочетете подобни статии от Лайфстайл теми за Всички:
Рубинът - тази огнена сила
Тюркоазът - камъкът на фараоните
Когато купуваме бижута ...
Пръстените и тяхнотото значение
 

Вижте и други публикации в Авантюра БГ:
Запознанства и авантюри
Запознанства и страст
Запознанства и горещи емоции
Секс запознанства
Сериозни запознанства
Запознанства с цел брак
Запознанства с приятели
Запознанства и забавления
 


Въведете потребителското си име на латиница и парола за достъп!